CDA Putten op pad!

Op vrijdag 13 september ging het CDA Putten weer op pad in onze mooie gemeente. De eerste stop; boer Dirk van Dasselaar aan de Vaneburgerallee. Vol trots hield hij een rondleiding over zijn mooie boerderij. De dagelijkse zorg voor zijn dieren en boerderij, de passie is mooi om te zien. Er zijn ook genoeg uitdagingen als boer, de continu veranderende regels en onduidelijkheid over de toekomst maakt het niet altijd makkelijk. Het huidige functieveranderingsbeleid is bij veel boeren een belangrijk onderwerp, zo ook hier. Een andere functie voor zijn boerenbedrijf is geen eerste optie, gelukkig zijn er ook nog veel kansen voor het boerenleven in Putten. Fijn dat we hier zo mee konden kijken!

De volgende locatie werd Hoeve Ruimzicht aan de Hogesteeg. Een christelijke dagbesteding voor dementerenden en andersoortige hersenaandoeningen. We werden hartelijk ontvangen door Corine en Allard Pomstra, die ruim de tijd namen om te vertellen over hun mooie dankbare werk. De dienstbaarheid voor de kwetsbaren in onze samenleving is duidelijk merkbaar. Zeker als het gaat over de logeeropvang, wat ook een zekere kwetsbaarheid met zich meebrengt door de onzekerheid over de hoeveelheid en duur van de logés. Er zijn veel ideeën en plannen voor de toekomst, ze vertrouwen hierbij op de kracht vanuit de samenleving en de gemeente. Met een prachtig team collega’s en vrijwilligers werken ze hard om de zorgbehoevende medemens met aandacht en liefde te overladen.

We sloten de dag af aan de Nijkerkerstraat bij Golfclub Putten. Eigenaren Paul van der Plas en Martin Watt geven uitgebreid en duidelijk uitleg over het ontstaan van de golfbaan en de overname door hen beide medio 2021. De baan is 20 hectare groot en de club heeft 450-500 leden, waarmee ze eigenlijk al helemaal vol zijn. We kregen een voorzichtige inkijkje in de toekomstplannen van beide heren en ze zouden graag de bekendheid in en voor Putten nog groter willen maken. Een van de doelen voor de komende periode.

Het was weer een geslaagde dag, we zien uit naar de volgende keer! Ook een bezoekje krijgen van team CDA? We horen het graag via info@cdaputten.nl 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *